lu.se

FYSIK I LUND

Portal för Fysiska institutionen, Institutionen för astronomi och teoretisk fysik samt Medicinsk strålningsfysik

Denna sida på svenska This page in English

Skolor och allmänhet

Intresserad av fysik och astronomi och nyfiken på fysikernas och astronomernas värld?

Det finns många olika sätt att ta del av vår verksamhet för dig som går i skolan eller arbetar som lärare. Vi kan besöka dig, eller så besöker du oss här på universitetet och tar del av föreläsningar och studiebesök. NMT-dagarna arrangeras av Lunds universitet och riktar sig till gymnasieelever intresserade av Naturvetenskap, medicin och teknik. Mästarklass i partikelfysik är ett internationellt arrangemang som arrangeras av partikelfysiker under en och samma dag. Planetariet och Vattenhallen har särskilda skolevenemang, men de har också verksamhet för allmänhet och privatpersoner. För dig som är lärare finns Nationellt Resurscentrum för Fysik.

Som skolelev kan du också lära dig mer om fysik genom våra samarbeten med Folkuniversitetet: LUNE - vetenskapsshower med kunskapssökning och Forskarklubben.

Som privatperson kan du träffa oss vid de universitetsgemensamma arrangemangen Naturvetarstråket och Vattenhallen där även Lunds universitets Planetarium finns. Missa inte heller astronomdagarna eller tillfällena då du kan få titta i teleskop. Vår frågelåda för fysik är en guldgruva. Ställ din egen fråga eller leta och se om någon annan redan funderat över samma sak som du.