lu.se

Fysiska institutionen

Lunds Universitet

Denna sida på svenska This page in English

Distansundervisning (Covid-19)

Vi kommer här att samla information för att underlätta övergången till distansundervisning. Här finns även information om vilka resurser som finns tillgängliga på Fysicum för distansundervisning. Om du vill ha hjälp med vilken information vi ska ge till studenterna, om vad det finns för hjälp via Canvas, kika runt på dessa sidor.

På sidan för Nyheter och uppdateringar hittar du blandad information om aktuella händelser och nyheter i Ladok etc.

Tips inför höstens undervisning

Stöd för digital undervisning - www.education.lu.se

På webbsidan Stöd för digital undervisning finns det samlat information om Canvas, eMöte samt Video.

Under fliken Kalendarium (www.education.lu.se/events) hittar ni alla utbildningstillfällen som erbjuds under hösten tex Komma igång med Canvas, Fördjupning i Canvas, Grundkurs Canvas Administration och Teaching with Zoom.

Canvas-support via Zoom

Under perioden 17/8 - 28/8 finns vi tillgängliga i Canvas Zoomrum, mån - fre kl 10:00 - 14:00.

Utbildning på plats på LTH

Hör av er till mig (canvas@lth.lu.se) eller till LU Canvas (canvas@education.lu.se) om ni är intresserade av Canvasutbildning på plats på LTH. Ni bestämmer själva om det ska vara grundläggande, fördjupning eller med fokus på någon funktion.

Material för distansundervisning på Fysicum

För att kunna filma föreläsning och övningar är två av rummen i H200 korridoren utrustade med kameror, mikrofoner mm. Korta instruktionsfilmer till vad som finns hittar ni på sidan "Filma i H200 korridoren"

För frågor hänvisar vi till Tommy (tommy.holmqvist@fysik.lth.se), Kristina (kristina.loo@fysik.lu.se) eller Johan (johan.mauritsson@fysik.lth.se

Tips för TVn i H411a

Canvas courses

For learning about Zoom and Canvas, there are lots of lectures planned. Check out the calender in the Canvas course here: https://canvas.education.lu.se/courses/3418

Canvas help (LTH)

To get in touch with Canvas LTH, send an email to canvas@lth.lu.se

CEE/Genombrottet have information about teaching online available at http://www.lth.se/cee/resources/recommendations-for-back-up-teaching-online/.