Ladok

Nyheter gällande attestering

På onsdagsmorgonen den 22 april är Ladok avstängt för uppgradering. Attesteringsfunktionen kommer att förändras enligt följande:

• Länkar till attesteringar är borttagna från “Mina kurser” och “Mina kurser (organisationsrättigheter)”, utan de finns istället under “Att attestera”.
  • Numera finns även resultat som är förberedda för borttagning under fliken “Att attestera”.
  • Fliken “Aviseringar till mig från Ladok” finns kvar, men innehåller enbart de aviseringar som skedde före 25/3. Den fliken kommer försvinna på sikt, men finns kvar så att alla hinner attestera.

Ladok slutar stödja Internet Explorer

Från och med 1 juli 2020 slutar Ladokkonsortiet att stödja Internet Explorer (IE), vilket innebär att man från det datumet inte tar hänsyn till IE vid nyutveckling eller rättar buggar för den webbläsaren.

Ladok stödjer därefter officiellt Chrome, Firefox och Edge samt Safari på Mac.