Fysiker förfinar sökandet efter mörk materia

2018-10-31

Forskare från bland annat Lunds universitet har utvecklat en mer effektiv teknik för att leta efter ledtrådar kring universums mörka materia. I en aktuell studie ringar partikelfysikerna in möjligheten att lättare hitta spår av mörk materia bland kvarkarna på CERN. Och den 31 oktober firas samtidigt Mörka materians dag världen över med olika evenemang.

Den 31 oktober firas för övrigt Dark Matter Day runt om i världen. Det är andra året i rad då olika evenemang kommer att hållas som ett led i att sprida kunskap om mörk materia. Den som har långt till närmaste arrangemang kan följa en rad olika livesändningar på nätet. Info om hela evenemanget finns på webbplatsen för Dark Matter Day.