Radion bevakar Nobelpriset från Fysicum

2020-10-06

Ann-Marie Lindqvist från Radio Malmöhus och Martin Magnusson, biträdande prefekt vid Fysiska institutionen. foto.

Vid middagstid tisdagen den 6 oktober stiger spänningen på institutionen, vem ska få årets Nobelpris i fysik? Biträdande prefekt Martin Magnusson får sällskap av radiojournalisten Ann-Marie Lindqvist från P4 Malmöhus. Tillsammans inväntar de det spännande tillkännagivandet.

Beskedet dröjer lite men plötsligt är det klart: Priset går till matematikern Roger Penrose och de två astronomerna Reinhard Genzel och Andrea Ghez för deras arbeten om svarta hål.

Mer information om pristagarna behöver alltså inhämtas från institutionen för astronomi och teoretisk fysik tvärs över gatan. Där vet docent Nils Ryde att berätta mer om årets pristagare.

Lyssna till inslaget på Radio P4 Malmöhus