lu.se

FYSIK I LUND

Portal för Fysiska institutionen, Institutionen för astronomi och teoretisk fysik samt Medicinsk strålningsfysik

Denna sida på svenska This page in English

Ny som student

Här finner du praktisk information till dig som blivit antagen som student till en fysikutbildning vid någon av fysikinstitutionerna på Naturvetenskapliga fakulteten. Du finner till exempel det du behöver veta om introduktionsmöte, registrering, schema samt kurslitteratur.

Antagen, vad ska du göra nu? 

Är du antagen till en utbildning i fysik vid naturvetenskapliga fakulteten? Stort grattis! Innan studierna börjar kan det vara bra att göra följande: 

1. Ansök om studiemedel på CSN.se
2. Ställ dig i bostadskö hos AF bostäder och leta samtidigt bostad på annat sätt
3. Aktivera ditt Studentkonto och lär känna Studentportalen 
4. Se över ditt schema och köp eller låna kurslitteratur 
5. Gå på introduktionsmötet och registrera dig 
6. Skaffa ett passerkort och lånekort 
7. Ta del av kårens välkomstaktiviteter och lär dig hitta i Lund

Mer information finns längre ner på sidan. 

Introduktionsmöte och registrering

Det är ett krav att du går på introduktionsmötet och uppropet om du har blivit antagen till en utbildning. Det gör att du får behålla din plats på kursen. Om du inte kan komma måste du säga till i förväg. Registrering sker i samband med introduktionsmötet. Genom registreringen tackar du ja till din studieplats. Du måste vara registrerad för att ha rätt till studiestöd från CSN.

Se datum och tid för introduktionsmöte 

Schema och kurslitteratur

Scheman och information om vilken kurslitteratur du behöver finner du under respektive kurs webbsida. Du kan också hitta kursscheman på TimeEdit. Där hittar du även mer information om kursen. Om du är antagen till Naturvetenskapliga kandidatprogrammet, astronomi, fysik, meteorologi och biogeofysik eller teoretisk fysik är din första kurs Fysik 1: Allmän Fysik. Om du är en nyantagen masterstudent, hitta ditt masterprogram här

 

Länk till kurshemsidan för Fysik 1: Allmän Fysik

Schema i TimeEdit

Lista med länkar till de olika kurserna på grund- och avancerad nivå

Våra masterprogram

Studentkonto och studentportalen

Som student vid Lunds universitet tilldelas du ett IT-konto. Studentkontot är till för att förenkla för dig som student, och att du bara ska behöva en inloggning till både e-post, Studentportalen, fillager, LU-kort, de allmänna datasalarna och bibliotekets nättjänster. Studentkontot skapas när du blir registrerad som antagen vid Lunds universitet. Detta sker några dagar efter att du fått det andra antagningsbeskedet. När kontot är skapat får du ett mejl om hur du gör för att aktivera studentkontot. Mejlet skickas till den e-postadress du angav när du gjorde din ansökan till Lunds universitet.

När du har aktiverat ditt studentkonto kan du logga in på studentportalen där du bland annat kan registrerar dig på kurser, anmäla dig till tentor och skriva ut studieintyg.


Läs mer om studentkontot och studentportalen 

Passerkort och Lånekort (LU-kortet)

Du som är student kan få ett personligt passerkort. Kortet kommer bland annat att fungera som ID-kort inom universitetet och passerkort till alla lokaler du behöver tillgång till under utbildningen. Kortet fungerar även som lånekort på Lunds universitets alla bibliotek.

Skaffa LU-kort

Kåren hälsar dig välkommen

Som student vid naturvetenskapliga fakulteten tillhör du Lunds naturvetarkår (LUNA). Studentkåren arbetar främst med utbildningsbevakning, och har som syfte att upprätthålla hög kvalitet i alla utbildningar vid Lunds universitet. Förutom utbildningsbevakning anordnar studentkårerna även sociala aktiviteter, bidrar med näringslivskontakter, arbetsmarknadsdagar och föreläsningar. De arrangerar även välkomstaktiviteter för nya studenter.


Läs mer om Lunds naturvetarkår och aktiviteter för dig som är ny student 

Mer information om att vara ny som student

Du hittar information om studentlivet, bostäder, ekonomi, service och stöd till dig som student och vad det faktiskt innebär att vara ny som student vid Lunds universitet via länken nedan.


Läs mer om att vara ny student vid Lunds universitet