Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fysik & lasershow

Fysik & lasershow är en spektakulär show som ger mer än ett smakprov på hur spännande och lekfull fysik och naturvetenskap kan vara. Häftiga experiment avlöser varandra i ett rasande tempo. Du får se ljud- och ljusexperiment, tryck och förbränningsförsök, demonstration av fiberoptik, explosioner och många andra typer av experiment. Både fysik från tidigare sekel och modern tid demonstreras.

Föreställningen avslutas med en fantastisk lasershow. Fler än 500 lasrar bidrar till att fylla rummet med strålar. Dessutom rök, blixtrar, mullrande åska och stämningsfull musik och naturligtvis en del andra överraskningar. Föreställningen har getts fler än 2500 gånger och setts av fler än en halv miljon personer. 

Se till att du inte missar denna unika upplevelse! Och under tiden kan du läsa mer om vår historia och deltagare!

Läs mer om fysik & lasershows historia

Kontakt

Per-Olof Zetterberg

Universitetslektor

Telefon: 046 - 222 77 25

E-post: per-olof [dot] zetterberg [at] fysik [dot] lu [dot] se

Johan Zetterberg

Universitetslektor

Telefon:046 - 222 77 28

E-post: johan [dot] zetterberg [at] forbrf [dot] lth [dot] se