Corona/Covid-19 och läsåret 2021/2022

Information till dig som studerar på fysiska institutionen

Informationen är uppdaterad 9 november 2021

Vi återgår nu gradvis till undervisning på campus, även om vissa moment kommer att ges on-line. Från den 1 november finns inga formella restriktioner, men det är viktigt att vi fortsätter ta ansvar för att inte sprida smitta:

• Stanna hemma om du är sjuk - kontakta din kursledare/lärare om du kommer att missa obligatoriska moment, så försöker man att försöka hitta en lösning
  • Håll socialt avstånd till folk du inte umgås med normalt
  • Tvätta och desinficera händerna regelbundet
  • Undvik trängsel, speciellt på väg in till eller från undervisningslokalerna
  • Respektera möblering, flytta inte runt stolar och bord

Om du inte är fullvaccinerad rekommenderar vi dig att bli detta så fort som möjligt. Observera att speciella rekommendationer gäller för dem som inte är fullvaccinerade. Du kan läsa mer om detta på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Mer information om bland annat vaccination för studenter hittar du på LU:s centrala sida om Corona/Covid 19

Att tänka på som student:

• Studera hemifrån så mycket som möjligt
  • Studenter kan inte generellt tillåtas att sitta på Fysicum och följa distansföreläsningar. Undantag kan beviljas för de som annars har svårt att hinna till övning eller laboration
  • Undvik fysiska möten så mycket som möjligt

Kontakt

Skicka gärna e-post eller ring om du vill komma i kontakt med någon av institutionens medarbetare.

Fysikbiblioteket

Fysikbiblioteket är öppet kl 9-16 på helgfria vardagar. Biblioteket är alltid öppet för forskare och studenter. Det finns en självutlåningsdator i bibliofiket. Bibliotekarierna hälsar att man har all service, det är bara att kontakta dem om man behöver support.
Länk till fysikbiblioteket på naturvetenskapliga bibliotekets webbplats

Program- och kursspecifik information

Du som är student kommer inför terminsstarten att få program och/eller kursspecifik information från din utbildning. Under terminen får du information om vad som gäller för just din utbildning från kursansvarig lärare via Canvas eller andra kanaler.

Så här ska du agera om du har symtom eller konstaterad covid-19 (lu.se)

Så här deltar du i digital undervisning studentinformation på lu.se