Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny som student

Antagen vårterminen 2021

Grattis till din utbildningsplats! Som ny student på fysiska institutionen är det några saker du behöver veta. Här har vi samlat det viktigaste.

Student på cykel i stadsmiljö. Foto: Johan Persson

Covid-19 och vårterminen 2021

Lunds universitet har utifrån situationen med Covid-19-läget satt upp regler och rekommendationer för undervisningen under vårterminen 2021. För kurser vid fysiska institutionen betyder detta att:

  • Föreläsningar ger vi online, i allmänhet i Zoom.
  • Laborationer utför vi när det är nödvändigt på campus, med mer utrymme och extra skyddsutrustning.
  • Examinationer genomför vi digitalt, så långt det är möjligt.

Vi vidtar följande försiktighetsåtgärder för att minimera risken för smittspridning:

  • I princip ingen undervisning på campus under vårterminen. Minskat antal studenter vid labbar.
  • Ytterdörrar till Fysicum hålls låsta, endast behöriga studenter och vår personal kommer in med LU-kort. 
  • Studenters kontakt med lärare och annan personal sker främst via e-post, digitala kanaler och telefon.
  • Handtvätt och handsprit finns tillgängligt i institutionens lokaler.
  • Skyltar som påminner om att hålla socialt avstånd finns i våra byggnader.

På Lunds universitets centrala webbplats finns allmän information om Coronaviruset/Covid-19 som gäller för alla studenter på universitetet.

Introduktion och välkomstbrev

Alla våra kurser och program startar med ett obligatoriskt introduktionsmöte. Kommer du inte på mötet blir du av med din utbildningsplats. Vårterminen 2021 börjar undervisningen måndagen den 18 januari.

I god tid innan terminsstarten får du ett välkomstbrev från våra studievägledare. I brevet finns det information om hur du aktiverar ditt studentkonto, registrerar dig och loggar in i Lunds universitets lärplattform Canvas. Inloggningen öppnar en vecka innan kursstart. Välkomstbrevet till masterprogramstudenter innehåller i vissa fall också information om hur du väljer kurser inom ditt program.

Ibland studsar våra mejl eller hamnar i skräpmappen. Har du inte fått ditt välkomstmejl fyra veckor innan kursen/programmet börjar, kontakta vår studieadministration.

För våra masterstudenter ordnar vi introduktionsaktiviteter. Schema för dessa finns i lärplattformen Canvas.

Reserv

Står du som reservlistan till en kurs eller ett program? Vi kallar reserver turordning via e-post. Om du har frågor om reservplacering kan du kontakta våra studievägledare.

Schema och kurslitteratur

På vår kurssida hittar du senaste schema och kurslitteratur. De finns givetvis också i lärplattformen Canvas när inloggningen öppnat.

LUNA, kåren för naturvetarstudenter

Som student vid naturvetenskapliga fakulteten tillhör du LUNA. Studentkåren arbetar främst med utbildningsbevakning, och har som syfte att upprätthålla hög kvalitet i alla utbildningar vid Lunds universitet. Förutom utbildningsbevakning anordnar studentkårerna även sociala aktiviteter, bidrar med näringslivskontakter, arbetsmarknadsdagar och föreläsningar. De arrangerar även välkomstaktiviteter för nya studenter.

LUNA, engelsk webbplats

Vad du behöver göra som nyantagen student

På Lunds universitets centrala webbsidor finns generell information om vad du behöver göra som nyantagen student. Du hittar checklistor och annan matnyttig information om livet som student i Lund.

Lunds universitets centrala sidor för nya studenter