Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny som student

Antagen höstterminen 2021

Grattis till din utbildningsplats! Som ny student på fysiska institutionen är det några saker du behöver veta. Här har vi samlat det viktigaste.

Studenter utanför fysiska institutionen. Foto: Johan Persson

Covid-19

Regler och restriktioner från myndigheter och Lunds universitet uppdateras efter hur Covid-situationen utvecklar sig. Håll dig uppdaterad om vad som gäller i nuläget:

Corona/Covid-19 och undervisningen på fysiska institutionen

På Lunds universitets centrala webbplats finns allmän information om Coronaviruset/Covid-19 som gäller för alla studenter på universitetet.

Introduktion och välkomstbrev

Alla våra kurser och program startar med ett obligatoriskt introduktionsmöte. Kommer du inte på mötet blir du av med din utbildningsplats. Höstterminen 2021 börjar undervisningen måndagen den 30 augusti.

I god tid före terminsstarten får du ett välkomstbrev från våra studievägledare. I brevet finns det information om hur du aktiverar ditt studentkonto, registrerar dig och loggar in i Lunds universitets lärplattform Canvas. Inloggningen öppnar en vecka innan kursstart. Välkomstbrevet till masterprogramstudenter innehåller i vissa fall också information om hur du väljer kurser inom ditt program.

Ibland studsar våra mejl eller hamnar i skräpmappen. Har du inte fått ditt välkomstmejl fyra veckor innan kursen/programmet börjar, kontakta vår studieadministration.

För våra masterstudenter ordnar vi introduktionsaktiviteter. Schema för dessa finns i lärplattformen Canvas.

Reserv

Står du som reservlistan till en kurs eller ett program? Vi kallar reserver turordning via e-post. Om du har frågor om reservplacering kan du kontakta våra studievägledare.

Schema och kurslitteratur

På vår kurssida hittar du senaste schema och kurslitteratur. De finns givetvis också i lärplattformen Canvas när inloggningen öppnat.

Canvas

Mer information om dina studier, praktiska råd, svar på vanliga frågor dig och annan nyttig information för dig som är student hittar du på Fysiska institutionens canvassidor

LUNA, kåren för naturvetarstudenter

Som student vid naturvetenskapliga fakulteten tillhör du LUNA. Studentkåren arbetar främst med utbildningsbevakning, och har som syfte att upprätthålla hög kvalitet i alla utbildningar vid Lunds universitet. Förutom utbildningsbevakning anordnar studentkårerna även sociala aktiviteter, bidrar med näringslivskontakter, arbetsmarknadsdagar och föreläsningar. De arrangerar även välkomstaktiviteter för nya studenter.

LUNA, engelsk webbplats

Vad du behöver göra som nyantagen student

På Lunds universitets centrala webbsidor finns generell information om vad du behöver göra som nyantagen student. Du hittar checklistor och annan matnyttig information om livet som student i Lund.

Lunds universitets centrala sidor för nya studenter