Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Masterprogram

Program 120 högskolepoäng | 2 år | Masterexamen

Ett masterprogram är ett tvåårigt program. För att få läsa ett masterprogram måste du ha en kandidatexamen.

Student i laboratorium. Foto: Kennet Ruona

Fysiska institutionen erbjuder totalt åtta masterprogram inom fysik. Du har stora möjligheter att själv påverka innehållet i din utbildning i riktning mot dina intressen. Våra masterprogram är forskningsförberedande. Med en färdig examen är du behörig att söka till forskarutbildning.

På de flesta kurserna som ingår i masterprogrammen är undervisningsspråket engelska. Läs mer våra om masterprogram på Lunds universitets centrala webbplats, på engelska. Där hittar du mer information om utbildningarnas innehåll, förkunskapskrav och senaste antagningspoäng.   

Masterprogram i fysik - allmän inriktning

Masterprogram i fysik -  inriktning teoretisk fysik

Masterprogram i fysik -  inriktning partikelfysik

Masterprogram i fysik -  inriktning biologisk fysik och beräkningsbiologi

Masterprogram i fysik - inriktning materialvetenskap

Masterprogram i fysik - inriktning nanovetenskap

Masterprogram i fysik - inriktning röntgen- och neutronvetenskap

Masterprogram i fysik - inriktning fotonik