Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Examensarbete och praktik

Examens- och forskningsprojekt inom fysik

Ett examensarbete i fysik, på kandidat- eller masternivå, är ett individuellt projekt som du utför i en forskargrupp. Du får möjlighet att fördjupa dig i ett ämne som du är intresserad av och få värdefull erfarenhet av att arbeta med forskare.

Examensarbete på kandidatnivå

Examensarbetet som utförs på kandidatnivå ger 15 högskolepoäng. Examensarbeteskursen ges två gånger om året.

Examensarbete på masternivå

På masternivå gör du ett examensarbete om antingen 30 eller 60 högskolepoäng i en forskargrupp. Masterprojektet är förmodligen den viktigaste kursen i dina studier och är ofta det första steget i din framtida karriär.

I slutet av examensarbetet skriver du en vetenskaplig rapport. Du ger också en muntlig presentation av ditt arbete.

Kurssida i Canvas

Examensarbeten på fysiska institutionen har en sida på Canvas med viktiga instruktioner, kursplaner, villkor, exempel på examensarbeten och datum för introduktionsmöten med mera. Informationen på sidan är på engelska.

Besök kurssidan för examensarbeten i Canvas (på engelska).

Kursspråk: Svenska eller engelska.

Kort om kursen

Detta examensarbete om 30 högskolepoäng erbjuder dig en unik möjlighet att arbete med projekt och nära din framtida arbetsmarknad. Syftet med examensarbetet är att studenten ska utveckla och visa sådan kunskap och förmåga som krävs för att självständigt arbeta som civilingenjör.

Kurssida hos LTH

För mer information om kursplaner, villkor, introduktionsmöte med mera, besök kursens sida på LTH:s webbplats