Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskning

Vår forskning

Forskning inom ett brett spektrum av den moderna fysiken

Fysiken, läran om naturen på en fundamental nivå, innehåller flera inriktningar. Från partikelfysik, som är vetenskapen om de minsta beståndsdelarna av materia, till astrofysik, universums lära. Fysik handlar inte bara om att undersöka naturen, utan även om att skapa bättre och bättre instrumentering för att möjliggöra ny vetenskap, lösa samhällsutmaningar eller förbättra vardagslivet.

Fysiska institutionen är en av Lunds universitets största institutioner med omkring 400 medarbetare. Vid institutionen finns sju forskningsavdelningar och ett antal större centrumbildningar. Forskningen vid institutionen täcker ett brett spektrum av den moderna fysiken. Utöver den egna forskningsverksamheten deltar våra forskare i flera samarbeten och miljöer, såväl vid Lunds universitet som internationellt.
I menyn kan du läsa mer om våra forskningsavdelningar.