Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fysik & lasershowen

Foto från föreställning med laserstrålar i olika färger. Foto: Lunds universitet.

Fysik & lasershowen är en spektakulär föreställning som ger mer än ett smakprov på hur spännande och lekfull fysik och naturvetenskap kan vara. Häftiga experiment avlöser varandra i ett rasande tempo. Du får se ljud- och ljusexperiment, tryck och förbränningsförsök, demonstration av fiberoptik, explosioner och många andra typer av experiment. Både fysik från tidigare sekel och modern tid demonstreras.

Föreställningen avslutas med en fantastisk lasershow. Fler än 500 lasrar bidrar till att fylla rummet med strålar. Dessutom rök, blixtrar, mullrande åska och stämningsfull musik och naturligtvis en del andra överraskningar.

Se till att du inte missar denna unika upplevelse!

Föreställningar

Fysik & lasershowen ges regelbundet för skolelever. Under Kulturnatten i Lund brukar vi erbjuda flera föreställningar för allmänheten, med särskilda föreställningar barn i olika åldrar, och för ungdomar och vuxna. Oftast ges föreställningarna i våra lokaler på fysiska institutionen på Sölvegatan 14 i Lund.

Följ oss på facebook

På facebooksida hittar du mer information om showen och de lärare och studenter som medverkan i den. På facebook söker du efter Physics & Lasershow LU.

Länk till fysik och lasershowen på facebook (extern webbplats)

En show med anor

Föreställningen har getts mer än 2500 gånger sedan starten 1996 och har setts av fler än en halv miljon personer.

Läs mer om fysik & lasershows historia

Kontaktperson för skolor

Johan Zetterberg

Universitetslektor

Telefon:046 - 222 77 28

E-post: johan [dot] zetterberg [at] forbrf [dot] lth [dot] se (johan[dot]zetterberg[at]forbrf[dot]lth[dot]se)