Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kandidatprogram

Program 180 högskolepoäng | 3 år | Kandidatexamen

Ett kandidatprogram innebär tre års heltidsstudier och leder fram till en kandidatexamen.

Studenter som utför laboration i fysik. Foto: Johan Persson

Som student antagen till kandidatprogrammet i fysik läser du kurser på grund- och avancerad nivå i fem terminer, för att under den sjätte terminen vid sidan av dina vanliga kurser genomföra ett självständigt arbete, ett examensarbete.

När du läser kandidatprogrammet i fysik kan du välja mellan fem olika ingångar: allmän fysik, teoretisk fysik, astronomi och astrofysik, fysik och kemi samt internationell. På den internationella ingången sker all undervisning på engelska. På de övriga ingångarna läser du den första terminens fysikkurser på svenska. 

Alla ingångar utom kemi/fysik börjar på höstterminen. Kemi/fysik börjar på vårterminen, med start 2023.

Läs mer om programmets olika ingångar, förkunskapskrav och intagningspoäng på Lunds universitets centrala webbplats.

Kandidatprogrammet i fysik:

Klicka på den här länken för att läsa om kandidatprogrammet på våra Canvassidor.

Programmet ges i samarbete med Matematikcentrum och Kemiska institutionen.

Efter kandidatexamen kan du läsa vidare inom ett masterprogram, motsvarande två års heltidsstudier. Du kan också komplettera din utbildning inom andra områden för att till exempel bli lärare.