Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Till minne av Mats Lindroos

Mats Lindroos. Foto: ESS.
Mats Lindroos. Foto: ESS.

Mats Lindroos har plötsligt gått ur tiden. Fram till helt nyligen var han verksam vid fysiska institutionen. Vi minns honom som en passionerad, modig och uppskattad kollega.

Mats var verksam som adjungerad professor vid avdelningen för partikel - och kärnfysik. Så här skriver kollegorna på forskningsavdelningen med anledning av beskedet:

"Till minne av Mats Lindroos.

Det är med stor sorg som vi har fått kännedom om Mats Lindroos (1961-2024) plötsliga bortgång. Fram till sina sista dagar fortsatte han att arbeta med passion, mod och uthållighet. Hans arv kommer att bestå genom den påverkan han har haft inom vetenskap och teknik.

Han kommer att vara djupt saknad av alla som hade förmånen att känna honom som kollega, begåvad och kreativ vetenskapsman, och som vän.

Vi sörjer djupt förlusten av Mats Lindroos och kommer att minnas honom med värme."

Under många år var Mats Lindroos även verksam vid ESS, där han ledde arbetet med att utveckla forskningsanläggningens acceleratordivision. Kollegorna vid ESS har skrivit ett minnesord, som finns att läsa på anläggningens engelskspråkiga webbplats.

Minnesord över Mats Lindroos på ESS engelskspråkiga webbplats.